Stuur een email 040 - 2212701 Ma t/m Vr: 8:00 uur tot 17:00 uur

Oude Torenstraat 1, 5581 BJ Waalre
Nederlands Engels

Spreekuur POH-GGZ

Yvette Schmidt werkt als praktijkondersteunder GGZ in onze praktijk. Zij is psycholoog en gespecialiseerd in om te werken in de huisartsenpraktijk. Zij begeleidt mensen die wat ondersteuning kunnen gebruiken op het psychisch vlak. Zo ziet zij patiënten met klachten van somberheid, angsten en burn-out. U kunt ook bij klachten van stress bij haar terecht voor een paar gesprekken. Meestal kan zij u verder helpen. Het eerste gesprek wat u met haar heeft is het intakegesprek. Zij inventariseert dan uw klachten en bespreekt welke zorg  voor u het beste is. Dit kan begeleiding door haarzelf zijn en/of een doorverwijzing naar een eerstelijns-psycholoog, specialistische ggz zorg, een cursus, maatschappelijk werk etc. 

Als u psychische klachten heeft wordt u eerst gezien door uw huisarts. Zij kan u doorverwijzen naar Yvette. Om uw klachten goed in kaart te kunnen brengen krijgt u na het intakegesprek een vragenlijst toegestuurd. Het is belangrijk deze zo goed mogelijk in te vullen. Naast de klachteninventarisatie geeft het invullen van de lijst mogelijk ook een voordeel qua vergoedingen voor de eerstelijns-psychologische zorg. Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar. De praktijkondersteuner kan u hier meer over vertellen. De begeleiding door Yvette valt onder de basisverzekering. Belangrijk is om bij de vragenlijst het vakje "geen bezwaar" aan te kruisen. U krijgt dan na een jaar opnieuw de lijst om te kijken of de klachten verminderd zijn. Dit is een voorwaarde is om in aanmerking te komen voor de vergoeding.

Na een eventuele doorverwijzing kan het voorkomen dat u voor nabehandeling opnieuw ondersteuning krijgt van Yvette Schmidt. Zij kan eventuele restklachten, terugvalpreventie of vragen die zijn blijven liggen begeleiden.

Yvette werkt op dinsdagen tussen 08:00 - 16:30