Stuur een email 040 - 2212701 Ma t/m Vr: 8:00 uur tot 17:00 uur

Oude Torenstraat 1, 5581 BJ Waalre
Nederlands Engels

E-mailconsult

E-mailconsult aanvragen

U kunt hierboven inloggen om een email-consult te versturen. Via een beveiligde verbinding kunt u de huisarts of assistente e-mailen en een korte vraag stellen.

U kunt de huisarts medisch inhoudelijke vragen stellen. U kunt foto's, bijvoorbeeld van de huid, toesturen of een toelichting op uw eerdere verhaal toesturen. U kunt een verzoek indienen om informatie. Ook vragen over klachten waarvoor u eerder op het spreekuur bent geweest zijn geschikt voor een emailconsult. U helpt de huisarts door een duidelijke vraagstelling te formuleren. Dit maakt het voor de huisarts een stuk eenvoudiger om u een zo goed mogelijk antwoord te retourneren.

U krijgt toegang nadat u zich persoonlijk bij de assistente heeft geïdentificeerd. Wij hebben hiervoor uw emailadres nodig. Wij hebben voor elke patiënt 1 uniek emailadres nodig. Alleen patiënten die zijn ingeschreven in onze praktijk kunnen gebruik maken van onze e-faciliteiten. Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord en in elk geval binnen 2 werkdagen.

Na het stellen van een vraag krijgt u per mail een ontvangstbevestiging en zal worden aangegeven wanneer u een antwoord van uw huisarts kunt verwachten. Zodra uw vraag is beantwoord, ontvangt u per mail een notificatie dat het antwoord gereed staat. 

De arts zal zorgvuldig omgaan met uw vraag; dit kan ook inhouden dat u alsnog zult worden uitgenodigd voor het spreekuur of telefonisch spreekuur. 

Voor het beantwoorden van een e-consult wordt een vergoeding gerekend die conform een telefonisch advies is. Dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering en er geldt hiervoor geen eigen risico.

Het emailconsult is niet geschikt voor: 

  • Vragen die niet kunnen wachten of spoedeisend zijn. Bij spoed bel: 040 - 2212701 en toets een 1.
  • Vragen over een nieuwe klacht
  • Vragen waarvoor lichamelijk onderzoek nodig is
  • Emotionele of psychische problemen
  • Meervoudige en complexe vragen
  • Klachten die verergeren of veranderen
  • Voor het maken of verzetten van een afspraak

Privacy en veiligheid

De regels en adviezen rond het E-Consult zijn vastgelegd in een richtlijn, te vinden op de website van het KNMG; https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/online-contact.htm.
Vragen en antwoorden worden niet via e-mail verzonden, maar via een beveiligde internetverbinding. Dit is om te voorkomen dat uw medische gegevens voor anderen zichtbaar kunnen worden.