E-mailconsult

E-mailconsult aanvragen

 De e-faciliteiten zijn tijdelijk buiten gebruik, excuus hiervoor. U ontvangt een e-mail als deze weer te gebruiken zijn.

U kunt hierboven inloggen voor het email-consult. Via een beveiligde verbinding kunt u de huisarts of assistente e-mailen en een korte vraag stellen.

U kunt de huisarts medisch inhoudelijke vragen stellen. U kunt foto's, bijvoorbeeld van de huid toesturen of een toelichting op uw eerdere verhaal toesturen. U kunt een verzoek indienen om informatie. Ook vragen over klachten waarvoor u eerder op het spreekuur bent geweest zijn geschikt voor een emailconsult. U helpt de huisarts door een duidelijke vraagstelling te formuleren. Dit maakt het voor de huisarts een stuk eenvoudiger om u een zo goed mogelijk antwoord te retourneren.

U krijgt toegang nadat u zich persoonlijk bij de assistente heeft geïdentificeerd. Wij hebben hiervoor uw emailadres nodig. Wij hebben voor elke patiënt 1 uniek emailadres nodig. Alleen patiënten die zijn ingeschreven in onze praktijk kunnen gebruik maken van onze e-faciliteiten. Uw vraag wordt zo spoedig mogelijk beantwoord en in elk geval binnen 3 werkdagen.

Na het stellen van een vraag krijgt u per mail een ontvangstbevestiging en zal worden aangegeven wanneer u een antwoord van uw huisarts kunt verwachten. Zodra uw vraag is beantwoord, ontvangt u per mail een notificatie dat het antwoord gereed staat. 

De arts zal zorgvuldig omgaan met uw vraag; dit kan ook inhouden dat u alsnog zult worden uitgenodigd voor het spreekuur of telefonisch spreekuur. 

Voor het beantwoorden van een e-consult wordt een vergoeding gerekend die conform een telefonisch advies is. Dit wordt vergoed door uw zorgverzekeraar vanuit de basisverzekering en er geldt hiervoor geen eigen risico.

Het emailconsult is niet geschikt voor: 

Privacy en veiligheid

De regels en adviezen rond het E-Consult zijn vastgelegd in een richtlijn, te vinden op de website van het KNMG; https://www.knmg.nl/advies-richtlijnen/dossiers/online-contact.htm.

Vragen en antwoorden worden niet via e-mail verzonden, maar via een beveiligde internetverbinding. Dit is om te voorkomen dat uw medische gegevens voor anderen zichtbaar kunnen worden.

Copyright © 2021 Huisartsenpraktijk Lankhorst
Copyright © 2021 Huisartsenpraktijk Lankhorst
Webdesign & CMS by Downdijk