Stuur een email 040 - 2212701 Ma t/m Vr: 8:00 uur tot 17:00 uur

Oude Torenstraat 1, 5581 BJ Waalre
Nederlands Engels

Uitleg herhaalrecepten

De snelste manier om herhaalrecepten aan te vragen is via onderstaande link van MijnGezondheid.net. Herhaalrecepten zijn te bestellen voor medicatie die u chronisch gebruikt. U krijgt toegang tot deze faciliteit door u aan te melden bij MijnGezondheid.net, dit verloopt via uw DigiD.

U kunt ook gebruik maken van onze receptenlijn. Daarvoor gebruikt u ons telefoonnummer: 040 - 2212701. In het keuzemenu kiest u voor de receptenlijn, optie 2. U spreekt vervolgens u naam en geboortedatum in, daarna welke medicatie u nodig heeft en bij welke apotheek u het gaat ophalen.

Spreekt u voor 11:00 uur de recepten lijn in dan kunt u de medicatie de volgende dag ophalen bij uw apotheek. Spreekt u na 11:00 uur de recepten lijn in, dan kunt u overmorgen de medicatie ophalen bij uw apotheek. Wanneer u de medicatie wil laten bezorgen door de apotheek, dan graag dit erbij vermelden.

Afhaalautomaat apotheek

Per 15 juni 2020 is er in apotheek Waalre-Dorp een afhaalautomaat geïnstalleerd, welke 24/7 bereikbaar is. U kunt hier (bepaalde) medicatie uit ophalen wanneer u dit vooraf aangeeft bij het aanvragen van de medicatie. Voor het ophalen hoeft u niet bij de apotheek binnen te komen (wat nuttig is bijvoorbeeld bij hoestklachten).

Hoe werkt het?
De apotheek stuurt een mail met een afhaalcode, samen met uw geboortedatum (dag en maand) kan u uw medicatie uit de afhaalautomaat halen (zie hier voor de instructie aangegeven bij de apotheek). Belangrijk is dus wel dat u bij het aanvragen van een herhaalrecept of het op het recept naar de apotheek laat noteren dat u uw medicatie graag wil afhalen in de afhaalautomaat.

Niet alles kan in de afhaalautomaat, voor sommige recepten zult u echt naar de apotheek moeten komen, bijvoorbeeld bij koelkastproducten of eerst uitgiftes van geneesmiddelen waarbij de informatie niet telefonisch gegeven kan worden. Goede zorg, begeleiding en advies vinden wij het meest belangrijk. De afhaalautomaat wordt aangeboden als een service. De apotheek zal de medicatie er alleen in leggen als u voorzien bent van alle benodigde informatie.

Herhaalrecept aanvragen